reklama

obrazek

Japonská ryba pečená v soli

Autor: Jindra R.
Vloženo: 22.02.2008 15:47

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 301 lidí
Hodnocení: 2.48
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

4 kusy kranase drsného nebo makrely, sůl, půlka hrnečku nastrouhané bílé ředkve daikon, půlka citrónu.

Příprava

Ryby vykucháme, rozřízneme na filety a odstraníme páteř a větší kosti. Filety ryb urovnáme na tác, kolem z nich a na ně navrstvíme silnou vrstvu soli a přikryjeme alobalem. Necháme asi 20 minut odležet, pak filety vyjmeme, vložíme do mřížky na pečení, uzavřeme a pečeme při 200 stupních asi 15 minut z jedné strany. Pak ryby obrátíme a 5 minut dopečeme, poté je vyjmeme z trouby a zbavíme zbylé soli. Nakonec ryby pokapeme citrónovou šťávou, poklademe nastrouhanou ředkví a podáváme. K tomu podáváme sójovou omáčku na dochucení.

Recepty dle ingrediencí