reklama

obrazek

Hrušky s ostružinami

Autor: Ivana E.
Vloženo: 25.02.2008 19:31

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 434 lidí
Hodnocení: 2.77
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

4 hrušky, 250 g ostružin, 300 ml neslazeného jablečného moštu, 50 g krupicového cukru, bílý jogurt, šťáva a kůra z půlky citrónu.

Příprava

Oloupané hrušky dáme do kastrůlku spolu s citrónovou šťávou a kůrou. Vsypeme polovinu ostružin i cukr a vlijeme jablečnou šťávu. Prohřejeme, až začne tekutina bublat, pak přikryjeme a zlehka povaříme asi 20 minut. Poté hrušky vyjmeme z tekutiny a necháme chvilku vychladnout. Každou hrušku překrojíme napůl a lžičkou vyjmeme jaderník. Tekutinu prolijeme přes cedník do misky. Pak ji vrátíme do kastrůlku, přidáme zbytek ostružin a krátce prohřejeme. Hrušky podáváme přelité omáčkou a bílým jogurtem.

Recepty dle ingrediencí