
Australské kuře
Vloženo: 28.02.2008 14:23
Doba přípravy: 1 hodina
Počet porcí: 3
Hodnocení: 2.57
Vaše hodnocení receptu:
Poslat recept mailem
Tisk receptu
Ingredience
6 ks kuřecích špalíčků, 6 ks vrchních částí kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 fenykl, 1 zázvor, 1 konzerva krájených loupaných rajčat, 1 celerová nať, 2 stroužky česneku, 1 masox, 1 snítka petržele, 1/2 mrkve, pár hráškových a fazolových lusků, trochu mrazené kukuřice, 2 lžíce polohrubé ( hladké ) mouky, sůl a pepř, trocha másla, olivový olej
Příprava
Všechny kuřecí kousky i s kůží po obou stranách osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje po obou stranách osmahneme (cca 5 minut každou stranu). Osmahlé kuřecí kousky vložíme i se vzniklou šťávou do tlakového hrnce. Na olivovém oleji osmahneme a po chvíli podusíme nakrájenou cibuli, fenykl a nastrouhanou půlku mrkve. Po cca 7 minutách přidáme najemno nastrouhaný zázvor a na jemné plátky nakrájený česnek. Chvíli mícháme a přidáme obsah krájených rajčat z konzervy. Tuto směs lehce provaříme a vsypeme do tlakového hrnce na kuřecí kousky. Přidáme sklenici a půl vody, masox a vaříme asi 25 minut. Maso vyjmeme z tlakového hrnce a dáme jej grilovat na 15 minut do trouby, v polovině kuře obrátíme. Mezitím zahustíme šťávu z hrnce dvěma lžícemi polohrubé ( hladké ) mouky. Těsně před dogrilováním polejeme kuře trochou másla aby nám udělalo zlatavou kůrčičku.
Přílohy
Mě se nejlépe osvědčily těstoviny-kolínka.
Recepty dle ingrediencí

Bylinky, koření a houby
Houbové recepty, Čerstvé bylinky, Kořenící směsi, Jednodruhové koření, Bez určení, Léčivé bylinky


Nápoje
Léčivé bylinkové nápoje, Čaje a čajové směsi, Káva, Ovocné džusy, Zeleninové šťávy, Nelko drinky a koktejly, Alkoholické nápoje, drinky a koktejly, Bez určení

Ostatní
Sýry a sýrové směsi, Mléčné výrobky, Vejce a vaječné pokrmy, Těstoviny, Pizza, Sushi, Bez určení, Omáčky, Pomazánky, Marinády, Chléb a pečivo

Ovoce
Jablka, Hrušky, Třešně, Banány, Meruňky, Angrešt, Borůvky, Jahody, Broskve, Bez určení, Avokádo, Ovocné směsi a saláty, Citrón, Pomeranč, Kokos, Meloun, Mango, Švestky

Recepty na ryby
Treska, Pstruh, Okoun, Kapr, Úhoř, Losos, Tuňák, Candát, Štika, Rybí směsi, Platýz, Mečoun, Parma, Makrela

Recepty z masa
Kachní, Telecí, Skopové, Hovězí, Králičí, Krůtí, Kuřecí, Vepřové, Jehněčí, Mleté maso, Bez určení

Speciální recepty

Zelenina
Sója, Brambory, Rýže, Dýně, Čočka, Hrách, Mrkev, Cibule, Květák, Mrkev, Brokolice, Fazole, Špenát, Zelí, Kedluben, Celer, Hlávkový salát, Zeleninové směsi, Okurky, Rajčata, Artyčoky, Cizrna, Cuketa, Čekanka, Česnek, Bambusové výhonky, Fenykl, Lilek, Pórek, Řepa, Paprika, Olivy, Kapusta, Tykev, Chřest, Rukola