reklama

obrazek

Marinovaná vepřová roláda

Autor: Eliška Randová
Vloženo: 07.03.2008 01:45

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 312 lidí
Hodnocení: 2.77
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

3 kg vepřového ramínka, 3 lžíce slunečnicového oleje, 400 ml hovězího vývaru. Marináda: 750 ml červeného vína, 300 ml olivového oleje, 4 rajčata, 2 mrkve, 6 stroužků česneku, 4 řapíky celeru, 1 pórek, 1 lžička římského kmínu, 3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy, sůl a pepř.

Příprava

Všechny ingredience na marinádu - mrkve nakrájené na plátky, přepůlená rajčata, drcený česnek, řapíky celeru pokrájené na kousky atd. důkladně promícháme v kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme vepřové maso ze všech stran dohněda. Pak je vložíme do marinády a necháme 1-2 noci v chladu marinovat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a ponecháme stranou. Marinádu necháme v hrnci odvařit na asi 3/4 původního objemu. Přilijeme vývar, uvedeme znovu do varu a vrátíme vepřové maso. Přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi 4 hodiny. Poté maso opět vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu přecedíme přes síto do čistého hrnce a vaříme asi 1/4 hodiny, dokud šťáva přiměřeně nezhoustne. Osolíme a opepříme dle chuti. Maso podáváme polité šťávou.

Přílohy

Podáváme přelité bílým jogurtem.

Recepty dle ingrediencí