
Marinovaná vepřová roláda
Vloženo: 07.03.2008 01:45
Počet porcí: 3
Hodnocení: 2.77
Vaše hodnocení receptu:
Poslat recept mailem
Tisk receptu
Ingredience
3 kg vepřového ramínka, 3 lžíce slunečnicového oleje, 400 ml hovězího vývaru. Marináda: 750 ml červeného vína, 300 ml olivového oleje, 4 rajčata, 2 mrkve, 6 stroužků česneku, 4 řapíky celeru, 1 pórek, 1 lžička římského kmínu, 3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy, sůl a pepř.
Příprava
Všechny ingredience na marinádu - mrkve nakrájené na plátky, přepůlená rajčata, drcený česnek, řapíky celeru pokrájené na kousky atd. důkladně promícháme v kastrolu s poklicí. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme vepřové maso ze všech stran dohněda. Pak je vložíme do marinády a necháme 1-2 noci v chladu marinovat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a ponecháme stranou. Marinádu necháme v hrnci odvařit na asi 3/4 původního objemu. Přilijeme vývar, uvedeme znovu do varu a vrátíme vepřové maso. Přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi 4 hodiny. Poté maso opět vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu přecedíme přes síto do čistého hrnce a vaříme asi 1/4 hodiny, dokud šťáva přiměřeně nezhoustne. Osolíme a opepříme dle chuti. Maso podáváme polité šťávou.
Přílohy
Podáváme přelité bílým jogurtem.
Recepty dle ingrediencí

Bylinky, koření a houby
Houbové recepty, Čerstvé bylinky, Kořenící směsi, Jednodruhové koření, Bez určení, Léčivé bylinky


Nápoje
Léčivé bylinkové nápoje, Čaje a čajové směsi, Káva, Ovocné džusy, Zeleninové šťávy, Nelko drinky a koktejly, Alkoholické nápoje, drinky a koktejly, Bez určení

Ostatní
Sýry a sýrové směsi, Mléčné výrobky, Vejce a vaječné pokrmy, Těstoviny, Pizza, Sushi, Bez určení, Omáčky, Pomazánky, Marinády, Chléb a pečivo

Ovoce
Jablka, Hrušky, Třešně, Banány, Meruňky, Angrešt, Borůvky, Jahody, Broskve, Bez určení, Avokádo, Ovocné směsi a saláty, Citrón, Pomeranč, Kokos, Meloun, Mango, Švestky

Recepty na ryby
Treska, Pstruh, Okoun, Kapr, Úhoř, Losos, Tuňák, Candát, Štika, Rybí směsi, Platýz, Mečoun, Parma, Makrela

Recepty z masa
Kachní, Telecí, Skopové, Hovězí, Králičí, Krůtí, Kuřecí, Vepřové, Jehněčí, Mleté maso, Bez určení

Speciální recepty

Zelenina
Sója, Brambory, Rýže, Dýně, Čočka, Hrách, Mrkev, Cibule, Květák, Mrkev, Brokolice, Fazole, Špenát, Zelí, Kedluben, Celer, Hlávkový salát, Zeleninové směsi, Okurky, Rajčata, Artyčoky, Cizrna, Cuketa, Čekanka, Česnek, Bambusové výhonky, Fenykl, Lilek, Pórek, Řepa, Paprika, Olivy, Kapusta, Tykev, Chřest, Rukola