reklama

obrazek

Platýz vařený v páře se sladkým fenyklem

Vloženo: 01.04.2007 20:55

Doba přípravy: 30 minut
Nutriční hodnoty: Na osobu: 50 g bílkovin, 12 g tuků, 3 g sacharidů
Energetická hodnota: Na osobu: 357 kcal
Celkem hodnotilo: 272 lidí
Hodnocení: 2.74
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

4 steaky platýze po 200 g, šťáva z půlky citrónu, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, trocha mletého zázvoru, 2 hlízy fenyklu sladkého, 2 lžíce anýzového likéru (pernod), 40 g másla, 150 ml bílého vína, 150 ml rybího vývaru.

Příprava

Rybu opláchneme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem a zázvorem. Fenykl svisle rozpůlíme, jemné středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Hlízu nakrájíme na jemné plátky a rozložíme na vložku pařáku. Pokapeme je anýzovým likérem a rozdělíme na ně polovinu másla. Víno s rybím vývarem přivedeme k varu a fenykl krátce předvaříme. Vložíme rybu, obklopíme zbývajícím máslem a 10-12 minut vaříme v páře nad vývarem. Posypeme najemno nasekanými fenyklovými výhonky a podáváme.

Recepty dle ingrediencí