reklama

obrazek

Rybí roláda s lososem a pomerančovou kůrou

Autor: Eva
Vloženo: 15.03.2008 00:24

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 246 lidí
Hodnocení: 2.67
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

300 g rybího filé, 40 g lososa, koření na ryby, sůl, olivy, olej, 400 ml pomerančového džusu, pomeranč, 20 ml pomerančového likéru, 200 ml smetany ke šlehání, škrobová moučka, rostlinné máslo.

Příprava

Filé zlehka naklepeme, položíme na něj plátky lososa, osolíme, posypeme kořením na ryby, přidáme 2 olivy, zavineme roládu a upevníme jehlou nebo zabalíme do alobalu. Na omáčku svaříme dohromady pomerančovou šťávu, pomerančový likér a pomerančovou kůru. Vzniklou pomerančovou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě. Zjemníme smetanou, kouskem másla, nakonec přidáme plátky pomeranče a prohřejeme. Uvařenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelité pomerančovou omáčkou.

Přílohy

Podáváme s bramborovými kroketami nebo rýží.

Recepty dle ingrediencí