reklama

obrazek

Jehněčí Bourgignon

Autor: Jitka Marcaníková
Vloženo: 17.03.2008 18:59

Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 388 lidí
Hodnocení: 2.83
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

750 g jehněčího masa, 3 velké cibule, 400 g mrkve, mletý pepř, tymián, bobkový list, slanina, sůl, 1 l červeného vína, 1 l silného vývaru.

Příprava

Maso nakrájíme na kostky, cibuli a mrkev na kolečka a připravíme si marinádu. Na dno kameninového hrnce rozložíme cibuli, na ni dáme vrstvu jehněčího masa, potom vrstvu mrkve, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na 24 hodin dáme odležet do ledničky. Druhý den od sebe oddělíme všechny ingredience. Cibuli nasekáme a na slanině asi minutu osmažíme, přidáme mrkev, maso, zalijeme vínem a asi 3 hodiny dusíme.

Přílohy

Podáváme s čerstvým chlebem.

Recepty dle ingrediencí