reklama

obrazek

Salát Caesar

Vloženo: 30.03.2008 18:13

Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 674 lidí
Hodnocení: 1.72
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

2 římské saláty, 6 krajíčků toastového chleba (bez kůrek a pokrájeného na kostičky), vejce (1 minutu vařené), 2 nakrájené stroužky česneku, 150 ml olivového oleje, 8 nahrubo pokrájených řezů z ančoviček, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g strouhaného parmezánu, sůl a pepř.

Příprava

Na velké pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje, přidáme česnek a kostičky toastového chleba a za stálého míchání opékáme asi 5 minut, nadbytečný olej odsaheme pomocí papírových ubrousků. Listy salátu upravíme na mísu. Zbývající olej smícháme s citrónovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme. Do zálivky rozklepneme mírně uvařené vejce a rozšleháme. Zálivkou přelijeme listy salátu, promícháme, přidáme opečené kostičky toastového chleba a ančovičky a znovu promícháme. Nakonec salát Caesar posypeme strouhaným parmezánem.

Recepty dle ingrediencí