reklama

obrazek

Flambované krevety

Autor: Mirek Sovák
Vloženo: 30.03.2008 18:19

Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 517 lidí
Hodnocení: 2.82
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

250 g uvařených a vyloupaných kreet, 40 g másla, 2 nakrájené šalotky, 120 g rozpůlených žampiónů, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 3 lžíce pálenky, 150 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř.

Příprava

Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotky a opékáme je za občasného míchání na mírném ohni 5 minut. Poté přidáme krevety a tampióny a opékáme je za průběžného míchání 3-4 minuty. Ochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odměřené množství pálenky nahřejeme v kovové naběračce, zapálíme a nalijeme směs na pánvev. Pánví jemně potřeseme, počkáme, až plameny uhasnou a ještě směs s krevetami asi 3 minuty opékáme. Do směsi na pánvi vmícháme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme zelenou petrželkou a ihned servírujeme.

Přílohy

Podáváme se salátovými listy (např. italský salát dubáček).

Recepty dle ingrediencí