reklama

obrazek

Artyčoky v olivovém oleji se zeleninou

Autor: laralu
Vloženo: 01.05.2008 23:15

Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 556 lidí
Hodnocení: 1.85
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

4 ks artyčoku, 1 brambor (nakrajená na kostičky), 1 mrkev (nakrájená na kostičky), 1/2 šálku hrášku (mražený nebo sterilovaný), 1 cibule (nakrajená na osminky), 1/2 šálku panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 2 kostky cukru, sůl podle chuti, kopr na ozdobení, 1 šálek vody.

Příprava

Artyčoky očistíme od vnějších tvrdých listů, stonky okrájíme, vnitřní květy vyškrabeme lžičkou. Artyčoky rozpůlíme a vložíme do silně slané nebo citronové vody aby nezčernaly. V hlubší pánvi s poklicí rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, cukr a lehce osmažíme. Artyčoky slijeme, přidáme do pánve, zalijeme citrónovou šťávou a na malém ohni dusime pod pokličkou zhruba 20 minut. Pak přidáme vodu, mrkev, hrášek a brambory a vaříme zvolna do změknutí. Nakonec osolíme a posypeme koprem.

Přílohy

Podáváme studené jako předkrm nebo jako samostatné lehké jídlo.

Poznámky

Muzeme pouzit i sterilovane artycoky ve slanem nalevu, doba vareni se tim zkrati.

Recepty dle ingrediencí