reklama

obrazek

Cizrnový kotlík

Vloženo: 24.03.2007 20:11

Doba přípravy: Máčení: nejméně 6 hodin, příprava: 2 hodiny 10 minut
Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty: Na osobu: 380 kca
Energetická hodnota: Na osobu: 17 g bílkovin, 15 g tuků, 41 g sacharidů
Celkem hodnotilo: 269 lidí
Hodnocení: 2.83
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

250 g cizrny, 1 velká cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 středně velký lilek, 1 červená paprika, 2 malé cukety, 200 g zelených fazolek, 2 dužnatá rajčata, 5 lžic olivového oleje, po 1 špetce mletého nového koření, skořice, koriandru, kajenského pepře a šafránu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžička najemno nasekaných mátových lístků, lžíce sekané petrželky,

Příprava

Cizrnu máčíme v 1,5 litru vody nejméně 6 hodin, Potom ji doměkka vaříme asi jeden a půl hodiny (v tlakovém hrnci asi 40 minut). Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. U lilku a cukety odkrojíme konec se stopkou. Papriku rozpůlíme, očistíme a omyjeme Z fazolek odkrojíme oba konce. Rajčata spaříme, sloupneme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Fazolky nakrájíme na kousky, ostatní zeleninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme zbývající zeleninu a okapanou cizrnu. Krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající koření. Zalijeme půl litrem vody, v níž se cizrna vařila. Přikryjeme a zvolna vaříme asi 25 minut. Pokrm dle potřeby dochutíme. Přimícháme mátu a petrželku.

Přílohy

Podle chuti můžeme podávat posypané nastrouhaným ovčím sýrem nebo jogurtem.

Recepty dle ingrediencí