
Cizrnový kotlík
Doba přípravy: Máčení: nejméně 6 hodin, příprava: 2 hodiny 10 minut
Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty: Na osobu: 380 kca
Energetická hodnota: Na osobu: 17 g bílkovin, 15 g tuků, 41 g sacharidů
Hodnocení: 2.84
Vaše hodnocení receptu:
Poslat recept mailem
Tisk receptu
Ingredience
250 g cizrny, 1 velká cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 středně velký lilek, 1 červená paprika, 2 malé cukety, 200 g zelených fazolek, 2 dužnatá rajčata, 5 lžic olivového oleje, po 1 špetce mletého nového koření, skořice, koriandru, kajenského pepře a šafránu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžička najemno nasekaných mátových lístků, lžíce sekané petrželky,
Příprava
Cizrnu máčíme v 1,5 litru vody nejméně 6 hodin, Potom ji doměkka vaříme asi jeden a půl hodiny (v tlakovém hrnci asi 40 minut). Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. U lilku a cukety odkrojíme konec se stopkou. Papriku rozpůlíme, očistíme a omyjeme Z fazolek odkrojíme oba konce. Rajčata spaříme, sloupneme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Fazolky nakrájíme na kousky, ostatní zeleninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme zbývající zeleninu a okapanou cizrnu. Krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající koření. Zalijeme půl litrem vody, v níž se cizrna vařila. Přikryjeme a zvolna vaříme asi 25 minut. Pokrm dle potřeby dochutíme. Přimícháme mátu a petrželku.
Přílohy
Podle chuti můžeme podávat posypané nastrouhaným ovčím sýrem nebo jogurtem.
Recepty dle ingrediencí

Bylinky, koření a houby
Houbové recepty, Čerstvé bylinky, Kořenící směsi, Jednodruhové koření, Bez určení, Léčivé bylinky


Nápoje
Léčivé bylinkové nápoje, Čaje a čajové směsi, Káva, Ovocné džusy, Zeleninové šťávy, Nelko drinky a koktejly, Alkoholické nápoje, drinky a koktejly, Bez určení

Ostatní
Sýry a sýrové směsi, Mléčné výrobky, Vejce a vaječné pokrmy, Těstoviny, Pizza, Sushi, Bez určení, Omáčky, Pomazánky, Marinády, Chléb a pečivo

Ovoce
Jablka, Hrušky, Třešně, Banány, Meruňky, Angrešt, Borůvky, Jahody, Broskve, Bez určení, Avokádo, Ovocné směsi a saláty, Citrón, Pomeranč, Kokos, Meloun, Mango, Švestky

Recepty na ryby
Treska, Pstruh, Okoun, Kapr, Úhoř, Losos, Tuňák, Candát, Štika, Rybí směsi, Platýz, Mečoun, Parma, Makrela

Recepty z masa
Kachní, Telecí, Skopové, Hovězí, Králičí, Krůtí, Kuřecí, Vepřové, Jehněčí, Mleté maso, Bez určení

Speciální recepty

Zelenina
Sója, Brambory, Rýže, Dýně, Čočka, Hrách, Mrkev, Cibule, Květák, Mrkev, Brokolice, Fazole, Špenát, Zelí, Kedluben, Celer, Hlávkový salát, Zeleninové směsi, Okurky, Rajčata, Artyčoky, Cizrna, Cuketa, Čekanka, Česnek, Bambusové výhonky, Fenykl, Lilek, Pórek, Řepa, Paprika, Olivy, Kapusta, Tykev, Chřest, Rukola