reklama

obrazek

Zelenina zapékaná se smetanou

Vloženo: 06.04.2007 19:32

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 240 lidí
Hodnocení: 2.63
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

250 g žampiónů, 250 g cuket, 250 g mrkve, 500 g listového špenátu, 1 stroužek česneku, 20 g másla, 200 ml zakysané smetany, 250 ml mléka, 100 g strouhaného parmezánu, mletý bílý pepř, 1 lžíce strouhanky

Příprava

Žampióny očistíme. U cuket odkrojíme oba konce. Mrkve očistíme a špenát pečlivě přebereme. Žampióny, cukety a mrkve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenát důkladně propláchneme pod studenou vodou, aby se všechny nečistoty vyplavily. K varu přivedeme dostatečné množství vody. Postupně v ní zeleninu předvaříme: mrkev 4-5 minut, cukety a žampióny asi 2 minuty a nakonec špenát asi 1 minutu. Zeleninu dáme odkapat na síto. Troubu předehřejeme na 220 °C. Velkou zapékací nádobu vytřeme rozpůleným česnekem a silně vymažeme máslem. Nádobu plníme střídavě žampióny, špenátem, mrkvemi a cuketami. Rozmícháme zakysanou smetanu, mléko a sýr. Zeleninu rovnoměrně zalijeme. Posypeme strouhankou a zasuneme na střední lištu trouby. Dozlatova zapékáme asi 20 minut.

Recepty dle ingrediencí