reklama

obrazek

Fenykl zapékaný s mozzarellou

Vloženo: 24.03.2007 21:10

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Počet porcí: 4
Nutriční hodnoty: Na osobu: 415 kcal
Energetická hodnota: Na osobu: 22 g bílkovin, 22 g tuků, 28 g sacharidů
Celkem hodnotilo: 502 lidí
Hodnocení: 1.42
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 kg rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 stonek tymiánu, 1 bobkový list, 125 ml masového vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 kg fenyklu sladkého, 250 g mozarelly, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce strouhaného parmezánu

Příprava

Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Ve velké nádobě rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme rajčata a přilijeme vývar. Osolíme a opepříme. Přikryté zvolna dusíme. K varu přivedeme dostatečné množství osolené vody. Fenyklové hlízy očistíme a omyjeme. Jemné středové výhonky odkrojíme a odložíme stranou. Hlízy svisle nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve vroucí vodě je předvaříme 5 minut. Vyjmeme děrovanou sběračkou a dobře okapané je vložíme do rajčatové omáčky. Dusíme 10 minut. Troubu předehřejeme na 220°C. Fenyklové plátky s rajčatovou omáčkou poskládáme do zapékací nádoby a obložíme na kostičky nakrájenou mozarellou. Posypeme směsí strouhanky a strouhaného parmezánu. Pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Zasuneme na střední lištu a zapékáme v troubě 8-10 minut.

Přílohy

Podáváme posypané nasekanými fenyklovými výhonky.

Recepty dle ingrediencí