reklama

obrazek

Zapékaná hlávková čekanka

Vloženo: 06.04.2007 19:21

Doba přípravy: 35 minut
Energetická hodnota: z
Celkem hodnotilo: 472 lidí
Hodnocení: 1.93
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g červenolisté hlávkové čekanky, 150 g kozího sýra, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 125 ml suchého bílého vína, 2 velká rajčata, 6-8 bazalkových listů, 4 lžíce strouhaného parmezánu.

Příprava

Z čekankových hlávek odstraníme vnější listy a vykrojíme košťál. Menší hlávku rozpůlíme, větší rozčtvrtíme. Troubu předehřejeme na 220°C. Oloupaný česnek zpěníme na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do uvolněné pánve přidáme zeleninu a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Přikryté dusíme asi 8 minut při mírné teplotě. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Bazalkové listy najemno nakrájíme. Čekanku vložíme do vymazané zapékací nádoby. Navrch rozdělíme rajčata a bazalku. Obložíme dobře okapaným, na plátky nakrájeným kozím sýrem a posypeme parmezánem. Zasuneme na střední lištu trouby a 5-8 minut zapékáme.

Přílohy

K pokrmu se hodí šťavnaté rizoto nebo bageta.

Recepty dle ingrediencí