reklama

obrazek

Cassata

Vloženo: 26.01.2009 23:52

Doba přípravy: 15 minut + doba na mrazení
Počet porcí: 6
Nutriční hodnoty: 568 kcal
Celkem hodnotilo: 260 lidí
Hodnocení: 2.82
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

110 g moučkového cukru, 2 lžíce vody, 310 g sýra ricotta, 85 g nasekané tmavé čokolády, 45 g proslazených višní, 2 lžíce proslazené kůry citrusových plodů, 2 lžíce rozdrcených ořechů, 2 lžíce sladkého sherry, 375 ml našlehané smetany

Příprava

Cukr nasypeme do vody a na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme asi 2 minuty probublávat. Do větší mísy propasírujeme ricottu a zvolna důkladně vmícháme cukrový sirup. Poté přidáme čokoládu, višně, citrusovou kůru, ořechy a sherry. Promícháme a nakonec vmícháme šlehačku. Lžící hmotu přemístíme do formy na srnčí hřbet vyloženou potravinovou folií. Tou překryjeme i horní plochu a formu uložíme přes noc do mrazničky. Před podáváním vyjmeme moučník z formy a nakrájíme na plátky.

Přílohy

Skvěle chutná se smetanou a cukrářskými piškoty nebo s čokoládovou polevou

Recepty dle ingrediencí