reklama

obrazek

Sicilská roláda

Vloženo: 26.01.2009 23:46

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8
Nutriční hodnoty: 310 kcal
Celkem hodnotilo: 238 lidí
Hodnocení: 2.87
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

3 vejce, 1/2 šálku cukru, 2/3 šálku hladké mouky, 5,5 lžičky prášku do pečiva ,1/4 lžičky soli, 2 lžíce horkého mléka , 1/2 šálku našlehané smetany, 1/2 šálku nastrouhané čokolády. Krém: 1 šálek sýra ricotta, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky vanilky, 1 lžíce kakaového likéru, 1/2 šálku nastrouhané čokolády, 1 lžíce nakrájeného kandovaného ovoce.

Příprava

Vejce rozklepneme do velké mísy a šleháme až zhoustnou. Cukr přisypáváme postupně, mezitím přisypáváme i mouku a přidáváme i mléko. Těsto přelijeme do vymazané formy o rozměrech 25x30 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a necháme ztuhnout. Poté těsto vyklopíme na pečící papír a zarovnáme okraje. Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a necháme 5 minut odležet. Znovu je rozložíme a necháme zcela vychladnout. V míse důkladně promícháme ricottu s moučkovým cukrem,vanilkou a kakaovým likérem, přidáme čokoládu a kandované ovoce. Vzniklý krém rozetřeme na těsto. Srolujeme a naaranžujeme na talíř. Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Recepty dle ingrediencí