reklama

obrazek

Chicken Korma

Autor: Jana P.
Vloženo: 13.06.2009 14:19

Doba přípravy: 3 hodiny marinování a cca 60 minut vaření
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 496 lidí
Hodnocení: 4.09
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

750 g kuřecího masa nakrájeného na kostky, kuřecí vývar na podlití, 300 ml smetany ke šlehání, (nebo 500ml bílého jogurtu), 1/2 lžičky směsi koření garam masala, 1 lžička semen koriandru, čerstvý koriandr na ozdobu, rýže jako příloha Pasta Korma: 1 lžíce citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 lžička curry, 2,5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného nahrubo, 50 g (1/2 hrnku) oloupaných mandlí, 6 lžic kuřecího vývaru, 6-8 zrnek kardamonu, 4 rozdrcené hřebíčky, 1 lžička mleté skořice, 2 nadrobno nakrájené cibule, 2 lžičky mletého římského kmínu, špetka kayenského pepře, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Příprava

Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu. Kousky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty. Na pánvi osmaheme na sucho koriandr s kardamonem a přidáme maso. Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li přiliš suché, podle chuti je podlijeme trochou kuřecího vývaru a přidáme kokosové mléko a ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře rozdělíme uvařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.

Přílohy

rýže (jasmínová, basmati,...)

Recepty dle ingrediencí