reklama

obrazek

Hovězí roláda Eurobak

Vloženo: 09.03.2011 18:29

Doba přípravy: 50-60 min.
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 20 lidí
Hodnocení: 2.4
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Příprava

Hovězí roštěnec rozkrojíme na slabý plát, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme rostlinným olejem a posypeme špetkou škrobu (solamylu), který lehce vetřeme do masa. Smícháme mleté maso s jedním vejcem, strouhankou a prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a pro výraznější aroma dochutíme trochou zázvoru. Důkladně promíchanou směs takto rozetřeme na připravený plát masa. Poklademe na tvrdo uvařeným vejcem, plátky slaniny, svineme a převážeme nití. Roládu položíme na rošt, mašlovačkou lehce potřeme a na dno nádoby nalijeme cca 1 dcl vody. Pečeme 50 - 60 minut při teplotě 180°C do měkka. Během pečení můžeme 2-3x odklopit víko a roládu potřít štávou vypečenou z masa ze dna nádoby. Hotovou roládu servírujeme s bramborovou kaší a kompotem nebo salátem.

Přílohy

bramborová kaše, kompot nebo salát

Recepty dle ingrediencí