reklama

obrazek

Chilli con carne

Autor: Recept z knihy Křížovky s báječnými recepty, vydává Nakladatelství Fragment.
Vloženo: 29.03.2012 16:09

Počet porcí: bez určení
Celkem hodnotilo: 24 lidí
Hodnocení: 3.5
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience


2 lžíce oleje
450 g mletého hovězího zadního masa
2 lžičky chilli
2 lžičky mletého kmínu
½ lžičky oregána
2 stroužky česneku
sůl, pepř, špetka cukru
1 lžíce hladké mouky
450 g loupaných krájených rajčat z konzervy
450 g konzervovaných fazolí v rajčatové omáčce

Příprava

1. V kastrolu rozehřej a přidej mleté maso. Během opékání odděluj maso vidličkou nebo mačkadlem na brambory, aby se rozdrobilo. Maso osol a přidej všechno koření, prolisuj do směsi česnek a popraš moukou. Na mírném ohni opékej za stálého míchání asi 3 minuty.

2. Pak přidej nakrájená rajčata i se šťávou a dus pod poklicí 25-30 minut.

3.Fazole přeceď a přidej je k hotovému masu. Nech je 5 minut v masu prohřát. Chilli con carne můžeš podávat s rýží, posypat strouhaným sýrem a ozdobit zakysanou smetanou a nakrájeným avokádem.

Jiná varianta je, že směsí naplníš pšeničné tortily. Měkké tortily můžeš plnit rovnou. Tortily, které nejsou vláčné, zabal do alobalu a nahřej je asi 5 minut v troubě, aby změkly.

Plnění tortil
1. Do středu každé tortily polož 2 lžíce masové směsi. Po všech čtyřech stranách přelož a vytvoř balíček (buritos), z něhož nemůže náplň unikat. Balíčky naskládej do zapékací nádoby. 2. Troubu předehřej na 180 °C. Tortily zapékej asi 15 minut, dokud nezačnou na povrchu zlátnout.

Na talíři zalij buritos zakysanou smetanou a ozdob avokádem.

Poznámky

Křížovky s báječnými recepty (www.fragment.cz)

Recepty dle ingrediencí