reklama

obrazek

Kadeřavý salát s fenyklem a gorgonzolou

Vloženo: 31.03.2007 21:29

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 374 lidí
Hodnocení: 2.44
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

150 g kadeřavého salátu, 1 středně velká hlíza fenyklu sladkého, 1 lžíce citrónové šťávy, 30 g piniových semen, 100 g gorgonzoly Zálivka: 30 g gorgonzoly, 1 lžíce zakysané smetan, 1-2 lžíce bílého vinného octa, šťáva z půl pomeranče, 2 lžíce jemného oleje (z pšeničných klíčků), čerstvě mletý pepř, sůl.

Příprava

Salát rozebereme na listy. Omyjeme je v dostatečném množství vody a necháme okapat. Z fenyklové hlízy odkrojíme jemné středové výhonky, najemno nasekáme a odložíme stranou. Hlízu omyjeme, rozpůlíme a napříč nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Pokapeme citrónovou šťávou. Piniová semena dozlatova opražíme na suché pánvi. Gorgonzolu nakrájíme mokrým nožem na kostičky. Na zálivku rozmačkáme v míse 50 g gorgonzoly. Přimícháme zakysanou smetanu, ocet, pomerančovou šťávu a olej. Šleháme, až vznikne krémovitá omáčka. Opepříme a opatrně osolíme. Salát, fenykl a hrušku dobře promícháme v omáčce. Salát rozdělíme na 4 talíře. Posypeme piniovými semeny, kostičkami gorgonzoly a sekanými fenyklovými výhonky.

Recepty dle ingrediencí