reklama

obrazek

Plněná rajčata

Autor: Recept z knihy Křížovky a prima recepty, vydává Nakladatelství Fragment.
Vloženo: 29.03.2012 16:04

Počet porcí: 2
Celkem hodnotilo: 17 lidí
Hodnocení: 2.82
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

4 velká zralá rajčata
4 plátky bílého toustového chleba
2-3 stroužky proliso česneku
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce sekané petržele
2 lžičky rozemnuté majoránky
sůl, pepř

Příprava

1. Rajčata překroj na polovinu, osol a obrácené je nech 1 hodinu vykapat na mřížce nebo na cedníku.
2. Olivový olej smíchej s rozetřeným česnekem a touto směsí potři plátky chleba z obou stran, aby změkly. Trochu oleje s česnekem si nech na pokapání naplněných rajčat.
3. Z rajčat vydlabej malou lžičkou střed s jadérky a dužinu rozkrájej. Chléb rozsekej spolu s bylinkami a promíchej s rajčaty. Touto směsí budeš plnit dutinu rajčat.
4. Do dutiny rajčat vtlač co nejvíce náplně a pokap ji zbylou směsí oleje a česneku.
5. Troubu nebo gril rozehřej na 200 °C. Rajčata poskládej do zapékací mísy a nech je v troubě zapékat asi 5 minut při nižší teplotě. Pak ještě teplotu zvyš, aby rajčata na povrchu trochu zhnědla.

Podávej jako předkrm, ale hodí se i jako příloha k hovězímu masu.

Poznámky

Křížovky a prima recepty (www.fragment.cz)

Recepty dle ingrediencí