reklama

obrazek

Špenátová polévka s cirnou

Autor: Recept z knihy Křížovky a prima recepty, vydává Nakladatelství Fragment.
Vloženo: 29.03.2012 15:52

Počet porcí: bez určení
Celkem hodnotilo: 12 lidí
Hodnocení: 2.67
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

250 g mraženého nasekaného špenátu
2 stroužky česneku
60 g másla
2 lžíce hladké mouky
1 l vody
sůl, bílý mletý pepř
120 ml smetany
250 g cizrny v konzervě

Příprava

1. Špenát nech téměř rozmrazit.
2. V rozpuštěném másle mírně opraž mouku tak, aby vnikla světlá jíška. Odstav nádobu z ohně a rozmíchej jíšku se sklenicí studené vody na hladkou kašičku. Dolij zbylou vodu, přidej rozmražený špenát, 2 lžičky soli a přiveď k varu. Za občasného promíchání vař polévku na mírném ohni 20 minut.
3. Z konzervy cizrny slij přes síto nálev.
4. Do uvařené polévky prolisuj oloupané stroužky česneku a přidej cizrnu. Polévku dosol, opepři a zjemni sladkou smetanou.
5. Na talíři každou porci posyp nastrouhaným parmazánem.

Poznámky

Křížovky a prima recepty (www.fragment.cz)

Recepty dle ingrediencí