reklama

obrazek

Sněhová pusinka

Autor: Recept z knihy Křížovky a prima recepty, vydává Nakladatelství Fragment.
Vloženo: 29.03.2012 15:47

Počet porcí: bez určení
Celkem hodnotilo: 9 lidí
Hodnocení: 2.56
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience


2 lžičky škrobu (Solamylu)
2 lžičky bílého vinného octa
1 lžička vanilkového cukru nebo špetka pravé mleté vanilky
5 bílků
300 g krupicového cukru
50 g 70% hořké čokolády, nastrouhané
2 lžíce kakaa

Na ozdobení:
450 ml šlehačky
500 g čerstvých jahod

Příprava

1. Troubu si předehřej na 120 °C. V hrnečku rozmíchej škrob, ocet a vanilkový cukr (vanilku) na hladkou pastu.
2. Bílky ušlehej do polotuha, pak do nich postupně zašlehávej cukr a škrobovou pastu, až ti vznikne pevná hmota. Polovinu hmoty odeber do jiné nádoby.
3. Do jedné poloviny sněhu přisyp strouhanou čokoládu a kakao a pomocí lžíce hmotu opatrně přehazuj, aby se promísila. Pak ji přidej ke druhé polovině hmoty a jen velmi jemně promíchej, aby vznikl mramorový efekt.
4. Plech vylož pečícím papírem a na něj nanes lžící hmotu do tvaru věnce o průměru asi 23 cm. Lehce popraš kakaem, nejlepší je to pomocí malého sítka, a dřevěnou špejlí kakao vetři do hmoty. Občas špejli vytahuj, aby sníh vytvořil ozdobné špičky.
5. Moučník vlož do trouby a suš po dobu jedné hodiny. Pak troubu vypni a pusinku v ní ještě hodinu nech dojít.
6. Upečenou pusinku opatrně podeber dlouhým dortovým nožem a sesuň z pečícího papíru na rovnou mísu.
7. Ušlehej šlehačku a nanes jí do středu pusinky. Potom ozdob čerstvými jahodami.

Sněhová pusinka je určená k rychlé spotřebě, časem začne vlhnout a roztékat se.

Poznámky

Křížovky a prima recepty (www.fragment.cz)

Recepty dle ingrediencí