reklama

obrazek

Žloutkový krém na plnění ovocných košíčků

Autor: Recept z knihy Párty kuchařka pro kluky a holky, vydává Nakladatelství Fragment.
Vloženo: 05.04.2012 14:18

Počet porcí: 8
Celkem hodnotilo: 21 lidí
Hodnocení: 2.71
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

¼ kg hodně zralých jahod
4 lžíce jahodového džemu
kelímek smetany ke šlehání
4 lžíce kysané smetany nebo bílého jogurtu
máta na ozdobu

Příprava

1. Z jahod otrhej stopky, omyj je v sítu pod studenou tekoucí vodou a nech je okapat. Čtyři nejhezčí jahody si dej stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmačkej v míse šťouchadlem na brambory. Přidej jahodový džem a rozmíchej.
2. V jiné míse ušlehej smetanu. Do hotové šlehačky vmíchej kysanou smetanu.
3. Do malých servírovacích misek dávej střídavě vrstvu jahod a vrstvu šlehačky. Zakonči vrstvou šlehačky a ozdob rozkrájenými jahodami a čerstvou mátou.

Poznámky

Párty kuchařka pro kluky a holky (www.fragment.cz)

Recepty dle ingrediencí