reklama

obrazek

FITNESS MIX s medailónky z vepřové panenky s bylinkovou omáčkou

Vloženo: 14.05.2012 16:57

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3
Celkem hodnotilo: 110 lidí
Hodnocení: 2.75
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Suroviny na přípravu (3 porce):
400 g vepřové panenky / 12 medailonků
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce hladné mouky
sůl, pepř
350 g Fitness mix ARDO
1 lžíce olivového oleje
½ kostky zeleninového bujónu
lžíce 8 - bylinkový mix ARDO
3 lžíce másla
sůl

Příprava

Do pánve nebo kastrolu dáme olej, do kterého po zahřátí přidáme zeleninu, 2 lžíce teplé vody a 1/2 kostky zeleninového bujónu. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání dusíme na mírném ohni cca 8 minut. Před koncem dušení přidáme bylinky a máslo. Během přípravy zeleniny si očištěnou vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomoučíme. Na rozpálený olej v pánvi klademe medailonky, které po obou stranách prudce orestujeme do zlatavé barvy.

Servis: Na talíř dáme zeleninu, kterou před tím krátce podusíme ve vývaru. Přidáme přílohu podle vaší volby a medailonky, které přelijeme bylinkovou omáčkou. Bylinkovou omáčku připravíte jednoduše rozpuštěním másla, do kterého přidáte nasekané bylinky.

Přílohy

Doporučená příloha: Medailónky skvěle doplní vařený brambor, ale i čistá vařená rýže.

Recepty dle ingrediencí