reklama

obrazek

Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Vloženo: 17.05.2012 14:21

Doba přípravy: Pokrm je hotový zhruba za 20 minut.


Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 36 lidí
Hodnocení: 2.17
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

400 g vepřové kýty
5 lžic vepřového sádla
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce bramborového škrobu
1 vejce

Omáčka na maso:
1 dl bílého vína
½ lžičky škrobu
6 lžic sojové omáčky
špetka soli

Zelenina:
350 g Polabanka Mochov
100 g žampionů
3 lžíce oleje
½ kostky zeleninového bujónu

Příprava

Postup přípravy:
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme. Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy.

Přílohy

K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Recepty dle ingrediencí