reklama

obrazek

Japonská rýže s kuřecím masem a vejcem (Ojako domburi)

Vloženo: 31.03.2007 21:06

Doba přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 629 lidí
Hodnocení: 1.62
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

3 šálky rýže, 3 a půl hrnečku vody, půlka kuřete, 200 g čerstvých nebo 20 g sušených hub, 3 mladé cibulky nebo 3 pórky, 4 vejce. Zálivka: 4 polévkové lžíce rýžového nebo bílého vína, třetinu šálku sójové omáčky, třetinu šálku cukru, 1 šálek vody.

Příprava

Kuře nakrájíme na malé kousky. Sušené houby namočíme do vody, aby změkly. Cibulku nebo pórek nakrájíme šikmo na proužky. Vše rozdělíme na čtyři díly. Na pánev dáme čtvrtinu zálivky a necháme zahřát do bodu varu. Každou porci připravujeme zvlášť. Na pánev dáme čtvrtinu kuřecího masa, čtvrtinu hub, cibulky či pórku a necháme několik minut povařit. Poté přidáme jedno rozmíchané vejce. Zakryjeme pokličkou a necháme opět několik minut povařit.

Přílohy

Na velkou misku dáme uvařenou rýži a na ni připravenou směs.

Recepty dle ingrediencí