reklama

obrazek

Japonská nakládaná zelenina (Cukemono)

Vloženo: 25.03.2007 01:00

Celkem hodnotilo: 808 lidí
Hodnocení: 2.18
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Menší rozpůlené okurky, oddělené zelné listy, půlená mrkev, půlené lilky, chléb, pivo nepasterizované či točené 12° (místo kvasinek používaných v Japonsku), sůl, feferonky (podle chuti promícháme s chlebem).

Příprava

Do hlubšího hrnce nebo plastikového kbelíčku dáme vrstvu rozdrobeného chleba (2 cm), silně osolíme a zalijeme sklenkou piva. Na tuto vrstvu rozložíme zeleninu. Vrstvy klademe na sebe až nahoru. Zakryjeme víkem nebo poklicí a zatížíme nejlépe velkým kamenem nebo cihlou. Necháme v chladném sklípku nebo chladničce asi 2-3 dny. Poté zeleninu vyjmeme, dobře omyjeme, necháme okapat. Můžeme případně dochutit sójovou omáčkou a glutasolem.

Přílohy

Podáváme nadrobno nakrájené ke všem pokrmům, ke kterým je jako příloha rýže.

Recepty dle ingrediencí