reklama

obrazek

Medové skopové maso

Vloženo: 01.04.2007 16:34

Celkem hodnotilo: 253 lidí
Hodnocení: 2.17
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Pro 1-2 osoby - 150 g mladého skopového, 1 polévková lžíce sirupu, 1,5 škrobové moučky, 2 polévkové lžíce práškového cukru, 1 kávová lžička octa. Směs: 1 polévková lžíce sójové omáčky a sherry, špetka mletého zázvoru, 1 kávová lžička škrobové moučky, půl kávové lžičky soli, olej.

Příprava

Skopové maso nakrájíme na tenké plátky asi 5 cm dlouhé. Promícháme napřed v sirupu a potom obalíme ve škrobové moučce. Na rozpáleném oleji maso rychle osmažíme na obou stranách a necháme okapat. Do pánve dáme trochu čerstvého oleje, zkaramelizujeme cukr a zalijeme směsí připravenou z octa, sójové omáčky, vína a zázvoru, do které jsme přimíchali trošku škrobové moučky. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané maso, zamícháme a můžeme podávat.

Recepty dle ingrediencí