reklama

obrazek

Sněhobílé skopové proužky

Vloženo: 06.04.2007 18:07

Celkem hodnotilo: 463 lidí
Hodnocení: 0.99
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Pro 2 osoby - 200 g skopového (nejlépe ze hřbetu), 5 bílků, sůl, 1 šálek slepičí polévky, půl šálku bílého sladkého vína, špetka glutasolu, půl kávové lžičky zázvoru, 1 kávová lžička škrobové mouky rozmíchané v 1 polévkové lžíci vody, nakládané houby.

Příprava

Skopové jemně rozemeleme, osolíme a smícháme s ušlehanými bílky. Vzniklou hmotu upravíme do tvaru proužků a na stejnoměrném ohni opékáme v dostatečném množství oleje na obou stranách. Asi po 2 minutách maso vyndáme na síto a necháme okapat. Na jinou pánev dáme dvě polévkové lžíce oleje, do kterého přilijeme polévku, víno, glutasol, sůl, zázvor a nakonec, až se vše povaří, škrobovou mouku na zahuštění. Touto směsí polijeme křehké maso upravené na teplé míse.

Přílohy

Jako přílohu podáváme nakládané houby nebo bambusový salát.

Recepty dle ingrediencí