reklama

obrazek

Janovské rizoto (Risotto genovese)

Vloženo: 25.03.2007 01:01

Celkem hodnotilo: 340 lidí
Hodnocení: 3.07
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

100 g másla, 2 stonky celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 200 g libového hovězího masa, trochu oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce sekané zelené petrželky, šálek vývaru, sůl, mletý pepř, 400 g předvařené rýže, 100 g strouhaného parmezánu.

Příprava

Drobně krájenou zeleninu osmahneme na polovině másla. Přidáme na kostičky nakrájené maso a restujeme dohněda. Zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, zelenou petrželku, dobře zamícháme a zalijeme vývarem .Osolíme, opepříme a dusíme dalších asi 40 minut. Pak přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a povaříme 5-10 minut. Podáváme se strouhaným parmezánem.

Recepty dle ingrediencí