reklama

obrazek

Janovská omáčka (Salsa genovese)

Vloženo: 31.03.2007 20:52

Doba přípravy: 30 minut
Celkem hodnotilo: 465 lidí
Hodnocení: 2.79
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 lžíce kaparů, 1 sardelka, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 stroužek česneku, 2 vypeckované olivy, 1 natvrdo vařený žloutek, 2 lžičky strouhanky, 1 kávová lžička octa, 4 lžíce olivového oleje, mletý pepř, sůl.

Příprava

Kapary opláchneme, vymačkáme, sardelku vykostíme a spolu s olivami a česnekem jemně nasekáme a s vařeným žloutkem utlučeme v hmoždíři. Přisypeme strouhanku, přilijeme ocet a za pomalého přidávání oleje umícháme na hladkou omáčku . Osolíme, opepříme.

Přílohy

Podáváme k vařené rybě apod.

Recepty dle ingrediencí