reklama

obrazek

Ústřice po benátsku (Ostriche alla veneziana)

Vloženo: 02.07.2012 11:20

Počet porcí: 1
Celkem hodnotilo: 562 lidí
Hodnocení: 2.55
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

2 tucty ústřic, 1 lžíce sekané petrželky, 1 stroužek česneku, 1 lžička jemně strouhané housky, 1 lžíce olivového oleje, tymián, mletý pepř.

Příprava

Ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme. Odstraníme vrchní lasturu a ústřice z lastur vyjmeme. Spodní lastury dobře opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně sekanou zelenou petrželkou, cayenským pepřem a povolíme zachycenou vodou z ústřic. Směs rozdělíme stejnoměrně na připravené ústřice, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme máslem a několik minut zapékáme. Podáváme velmi horké s citrónem nakrájeným na dílky.

Recepty dle ingrediencí