reklama

obrazek

Mečoun po námořnicku (Pesce spada alla marináda)

Vloženo: 01.04.2007 16:34

Celkem hodnotilo: 676 lidí
Hodnocení: 1.7
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g mečouna, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku vcelku, 4 sardelová filátka, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce rajčatové omáčky, sůl, mletý pepř, 200 ml bílého vína.

Příprava

800 g mečouna, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku vcelku, 4 sardelová filátka, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce rajčatové omáčky, sůl, mletý pepř, 200 ml bílého vína. 4 pěkné řezy mečouna, nejlépe z břišní části, kde je maso nejlahodnější, dáme do chladné vody. Mezitím zahřejeme v hrnci olej, přidáme 4 stroužky česneku, vykostěné třené sardelky a zelenou petrželku, zalijeme rajčatovou omáčkou a bílým vínem a dobře zamícháme. Vložíme osolené a opepřené kousky ryby a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Hotovou rybu podáváme i se šťávou na hluboké míse.

Recepty dle ingrediencí