reklama

obrazek

Kmínová polévka (Džíra rasam)

Vloženo: 31.03.2007 21:55

Doba přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 404 lidí
Hodnocení: 2.86
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

2 lžíce kmínu, 1 lžička čerstvě mletého černého pepře, půl lžička cayenského pepře, 2 lžičky koriandru, dužina z 1 malého citrónu, sůl.

Příprava

Kmín vsypeme do 800 ml vody a ponecháme přes noc na teplém místě. Slijeme a uchováme zvlášť kmín a tekutinu. V mixéru důkladně (2-3 minuty) zpracujeme v 100 ml kmínové vody kmín, černý a cayenský pepř, dužinu citrónu a koriandr. Směs povaříme 5 minut, přilijeme zbylou kmínovou vodu, osolíme a ponecháme rozležet mimo zdroj tepla asi 1 hodinu. Polévku je možno podávat teplou i studenou.

Recepty dle ingrediencí