reklama

obrazek

Indické kasuletové hody (Dég fasli)

Vloženo: 25.03.2007 00:42

Celkem hodnotilo: 284 lidí
Hodnocení: 2.66
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

700 g jehněčí hrudi, 110 g hrachu, 110 g bílých fazolí, 110 g červených fazolí, 140 g zelených hrachových lusků nebo hrášku, 2 střední cibule, 1 šálek mléka, půl lžičky soli, 2 velké sladké papriky, 4 středně velká rajčata nebo 1 lehce pálivá paprika, 1,5 lžičky kurkumy, špetka libečku, 1 lžička sekané citrónové kůry, půl lžičky mletého černého pepře, 70 g tuku, půl lžičky bazalky, špetka zázvoru, 2 bobkové listy.

Příprava

Hrách namočíme přes noc (lépe však jen 2-3 hodiny předem) do vody, stejně jako fazole a rozkrájené hrachové lusky nebo hrášek. Připravíme si cibulovou šťávu ? cibule rozdrtíme a promícháme s 2 lžícemi vody, tekutinu procedíme přes hustou tkaninu. Maso otřeme vlhkou utěrkou a necháme je oschnout. Nakrájíme je na velké kostky, které namočíme v cibulové šťávě. Luštěniny scedíme a uschováme je odděleně. Do kastrolu vlijeme osolené mléko, přidáme červené fazole, hrachové lusky, 1 jemně nasekanou papričku a rajčata, která jsme zbavili slupek i semen a protlačil sítem. Přivedeme do varu a přidáme maso. Vaříme na hranici bodu varu ve vodě okořeněné kurkumou, libečkem a špetkou pepře. Vaříme na orném plameni doměkka (asi 2 hodiny). Uvařené maso vyjmeme z kastrolu a necháme je oschnout. Pak je opražíme na tuku s bazalkou (přilijeme trochu vody, aby se bylinka nespálila). Červené fazole a hrachové lusky protlačíme sítem a přidáme k masu. Okořeníme zbývajícím černým pepřem, přidáme na proužky nakrájenou papriku, celý vařený hrách a bílé fazole. Okořeníme zázvorem. Na špejle přivážeme 2 bobkové listy potřené trochou tuku. Vložíme je do kastrolu tak, aby byly nad šťávou, dobře přikryjeme pokličkou a necháme šťávu navonět. Pak bobkové listy vyjmeme a pokrm podáváme.

Recepty dle ingrediencí