reklama

obrazek

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Vloženo: 25.03.2007 00:41

Celkem hodnotilo: 308 lidí
Hodnocení: 2.68
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli. Pistáciové máslo: 100 g pistácií, 70 g másla, 1 lžička jemně sekané pažitky.

Příprava

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je s máslem a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme a dobře osušíme. Každou ledvinku potřeme osoleným máslem, nabodneme na jehlu potřenou olejem a grilujeme. Jednou nebo dvakrát podlijeme tukem. Když jsou ledvinky hnědé a šťavnaté, posypeme je okořeněnou solí a necháme vytvořit kůrku. Sundáme ze špejle, ozdobíme pistáciovým máslem a ihned podáváme.

Recepty dle ingrediencí