reklama

obrazek

Platýz v šafránové omáčce (Myhí jogurant)

Vloženo: 01.04.2007 20:56

Celkem hodnotilo: 578 lidí
Hodnocení: 1.82
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Platýz cca 750 g, 1 lžička citrónové šťávy, půl lžičky soli, špetka papriky, 400 ml jogurtu, špetka šafránu, 8 plodů libečku, 1 lžíce sekaných listů fenyklu, 2 lžíce zelené nebo červené papriky, 1 lžíce kukuřičné mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce usekané petrželky nebo pažitky, 1 lžička mletého černého pepře.

Příprava

Z ryby stáhneme kůži, omyjeme ji a osušíme. Potřeme trochou citrónové šťávy, solí a paprikou a necháme ji hodinu odležet. Připravíme si ingredience. Jogurt rozšleháme, nalijeme ho do těžké pánve a zahřejeme. Přidáme šafrán, mletý libeček, fenykl a nasekanou papriku. Vmícháme mletou kukuřičnou mouku a vaříme, dokud směs není hustá, ale přitom vláčná. Pak ochutíme utřeným česnekem a vaříme dalších 5 minut. Přidáme platýze a zlehka ji vaříme, dokud není křehká.

Přílohy

Před podáváním posypeme rybu sekanou pažitkou nebo petrželkou.

Recepty dle ingrediencí