reklama

obrazek

Čočkový sámbar (Vendája sámbar)

Vloženo: 24.03.2007 20:41

Doba přípravy: 4 hodiny + asi 40 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 271 lidí
Hodnocení: 2.9
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

120 g čočky, 3 lžíce nastrouhané dužiny kokosového ořechu, 3 lžičky mletého kmínu, 4 lžičky mletého pepře, 1 lžička skořice, 100 ml šťávy z rebarbory, 1 lžička mletého koriandru, 1,5 lžičky mletých hořčičných semen, půl lžičky cayenského pepře, 1 lžička kurkumy, 1 stroužek česneku, 50 g tuku, sůl a cukr podle chuti.

Příprava

Čočku máčíme 3-4 hodiny ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny). V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z kokosového ořechu, kmínu a skořice. Rebarborovou šťávu smícháme se solí, cukrem, cayenským pepřem a koriandrem a 5 minut povaříme. Na pánvičce rozpálíme tuk a 5 minut opékáme hořčičná semena, pepř, kurkumu a utřený česnek. Pak smícháme vše s čočkou a krátce povaříme.

Recepty dle ingrediencí