reklama

obrazek

Indický nakládaný česnek s kořením (Lasan ačár)

Vloženo: 25.03.2007 01:04

Celkem hodnotilo: 536 lidí
Hodnocení: 3.28
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

250 g česneku, 2 lžíce soli, 4 lžíce anýzu nebo fenyklu, 1 lžička libečku, 1 lžíce cayenského pepře, 1 lžíce celého černého pepře, 1 lžička kurkumy, 6 bobkových listů, olej.

Příprava

Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypeme kořením a zalijeme olejem tak, aby byly překryty o 1-2 cm. Dobře promícháme a nádobu přikryjeme několikrát přeloženou tkaninou. Uložíme do tepla a 3-4 dny a potom ještě ponecháme týden v klidu v suchém prostředí. Během popsané přípravy ztratí česnek svoji čpavost, uchová si však vůni. Postupně zprůsvitní a zjemní. Znalci doporučují spotřebovat ho až po několika měsících.

Recepty dle ingrediencí