reklama

obrazek

Pikantní jehněčí na mandlích a smetaně (Korma badam malaí kehatáj)

Vloženo: 25.03.2007 00:46

Celkem hodnotilo: 666 lidí
Hodnocení: 1.68
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

900 g vykostěného jehněčí masa, 4 cibule, 80 g tuku, 1 lžička soli, špetka šafránu, namočeného přes noc ve 4 lžících vařící vody, 120 ml smetany a jogurtu, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sekané pažitky, 1 lžička čerstvě umletého černého pepře, 1 lžíce opraženého a rozdrceného máku, 1 lžička zázvoru, 4 semena kardamonu, 100 g oloupaných roztlučených mandlí.

Příprava

Připravíme si všechny potřebné ingredience. Prolisujeme jogurt a smetanu hustší tkaninou, abychom odstranili vlhkost a uschováme je. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osušíme a nakrájíme je na kousky velikosti mandle. Cibuli nakrájíme a na polovině tuku ji opražíme dohněda. Vyjmeme ji, necháme okapat a uschováme. Na zbývajícím tuku opečeme maso do zlatohněda. Česnek utřeme, smícháme s trochou vody, vlijeme na maso a tekutinu vysušíme na prudkém ohni. Přidáme zázvor rozmíchaný v trošce vody a opět vysušíme. Ochutíme černým pepřem a mákem. Zvlhčíme jogurtem, osolíme, promícháme a vaříme při střední teplotě. Smícháme pažitku s mandlemi a přidáme k masu. Obohatíme smetanou, přidáme šafrán a drcený kardamon. Vaříme a mícháme, dokud se obsah neodpaří na polovinu. Přilijeme citrónovou šťávu, přikryjeme pokličkou a vložíme do mírně vyhřáté trouby asi na 20 minut. Během této doby pokrm občas protřepeme.

Recepty dle ingrediencí