reklama

obrazek

Francouzská špenátová roláda

Vloženo: 24.03.2007 21:18

Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 487 lidí
Hodnocení: 2.62
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Těsto: 500 g lisovaného mraženého špenátu, 3 žloutky, sníh ze 3 bílků, 3 lžíce hrubé mouky, sůl Náplň: 4 vejce, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, pepř, sůl Omáčka: 250 g žampiónů, 40 g másla, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, ocet, pepř, sůl

Příprava

Těsto: Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme v jedno až dvoucentimetrové vrstvě a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut. Náplň: Cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka. Omáčka: Omyté nadrobno pokrájené žampióny dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme lžíci mouky, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou.

Přílohy

Můžeme podávat jako teplý předkrm i jako samostatné jídlo.

Recepty dle ingrediencí