reklama

obrazek

Zapékané vepřové medailónky s omáčkou Mornay

Vloženo: 06.04.2007 19:24

Celkem hodnotilo: 314 lidí
Hodnocení: 2.51
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

500 g libových vepřových řízků, 250 g žampiónů, 2 lžičky rajského protlaku, 2 lžíce oleje, 40 g másla, 125 ml smetany, pepř, sůl. Omáčka Mornay: 3 žloutky, 80 g másla, worchesterová omáčka, 100 g strouhaného ementálu, šťáva z půlky citrónu, 2 lžíce mouky, 250 ml mléka, pepř, sůl.

Příprava

Naklepané maso opepříme, osolíme po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalijeme medailónky v zapékací míse. Připravíme si omáčku - ve vodnjí lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, asi lžičku worchesterové omáčky, nastrouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky Mornay, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.

Přílohy

Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petržekou.

Recepty dle ingrediencí