reklama

obrazek

Sushi slivoňový květ (Umebači maki)

Vloženo: 04.04.2007 16:42

Celkem hodnotilo: 243 lidí
Hodnocení: 2.41
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Na 2 role ? 1 slabší hrnek neuvařené rýže upravené dále na způsob sushi a rozdělené na 10 porcí. 1 plátek nori, rozříznutý na poloviny, 2,5 plátku nori, nařezaného na čtvrtiny (polovina archu se jednoduše rozřízne napůl, také se vyrobí celkem 10 čtvrtin, 2 obdélníkové proužky překládané omelety, 1 cm široké a asi 10 cm dlouhé, nebo 2 párky, uvařené a ochlazené, octová voda (1 hrnek vody se 2-3 lžícemi).

Příprava

Položte nejmenší plátek nori vodorovně na rolovací podložku. Navlhčete si ruce octovou vodou. Rozhrňte jednu porci rýže přes nori a nechte vzdálenější okraj nepokrytý. Srolujte rýži a nori rolovací podložkou. Zopakujte postup se zbývající rýží a plátečky nori, celkem tak budete mít deset roliček. Položte polovinu plátku nori na rolovací podložku. Na ni rozložte tři roličky. Navrch prostřední roličky položte proužek omelety, nebo jeden uvařený párek. Další dvě roličky umístěte navrch omelety (nebo párku) a zajistěte celý svazek pohromadě polovinou plátku nori. Aby role byla pevná, lehce navlhčete přečnívající okraj nori mokrým hadříkem. Překrojte napůl a potom na čtvrtiny. Na řezu každého kousku se ukáže květ slivoně s pěti okvětními lístky okolo barevného středu. Odtud pochází název tohoto sushi. Opakujte postup se zbývajícími pěti roličkami a půlkou plátku nori.

Recepty dle ingrediencí