reklama

obrazek

Bobkový list - Vavřín (Laurus nobillis)

Vloženo: 27.03.2007 12:33

Celkem hodnotilo: 541 lidí
Hodnocení: 1.54
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

Bobkový list pochází z ostrovů Malé Asie, pěstuje se ve všech zemích jižní a západní Evropy, severní Afriky a blízkého východu. Jako koření se používají listy vavřínu - tzv. bobkový list, a to buď čerstvé, nebo raději sušené. Listy se snadno suší venku nebo při pokojové teplotě. Bobkový list je nutno uložit v uzavřené nádobě na suchém místě, stejně jako ostatní druhy koření, nejlépe však slisovaný, což zaručuje uchování vůně. Bobkový list se používá k aromatizaci polévek (masových, slepičí, bramborové, rybí i hrachové) a přidává se do hlavních jídel z masa (k dušenému hovězímu, telecímu, skopovému, vařené uzené kýtě), do rybích jídel a pokrmů z darů moře, do zeleninových jídel, ale také k přípravě omáček, nálevů pro nakládání hub a při konzervování masa a zeleniny. Do polévky bobkový list přidáváme 5 minut před dokončením přípravy, do hlavních jídel 10 minut před jejich dokončením.

Recepty dle ingrediencí