reklama

obrazek

Maďarský candát

Vloženo: 23.08.2007 00:10

Doba přípravy: 50 min.
Počet porcí: 6
Celkem hodnotilo: 280 lidí
Hodnocení: 2.48
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

800 g candáta, sůl, sladká a pálivá paprika v poměru 1:1, rybí vývar, 100 g kořenové zeleniny, 250 ml zakysané smetany, 3 žloutky, citrónová šťáva.

Příprava

Osolené porce candáta posypeme směsí papriky, vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přidáme kolečka zeleniny a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme v průběhu dušení vývarem. Dušeného candáta dáme na mísu a do přecezené šťávy zamícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky a citrónovou šťávou. Přivedeme k varu, ale již nevaříme a candáta přelijeme touto jemnou omáčkou.

Recepty dle ingrediencí