reklama

obrazek

Pizza s tykví a šalvějí

Vloženo: 24.08.2007 22:55

Celkem hodnotilo: 306 lidí
Hodnocení: 2.24
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

15 g másla, 30 ml olivového oleje, 2 nadrobno nakrájené šalotky, 1 tykev cca 500 g, zbavená slupky, semínek a nakrájená na kostičky. 10 lístků čestvé šalvěje, 1 těsto na pizzu pro 4 osoby, 200 ml tomatové omáčky, 120 g mozzarelly nakrájené na kostičky, 120 g tvrdého kozího sýra, sůl, čestvě mletý černý pepř.

Příprava

Troubu předehřejeme na 200 stupňů, do pekáče nalijeme olej, přidáme máslo a necháme rozehřát. Pak vsypeme šalotku, tykev a polovinu šalvějových lístků, promícháme a pečeme cca 20 minut - dokud zelenina nezměkne. Korpus pizzy položíme na plech, potřeme tomatovou omáčkou a po obvodu necháme asi centimetový okraj. Pizzu posypeme pečenou tykví a šalotkou. Nakonec na pizzu poklademe kousky mozzarelly a nadrobíme kousky kozího sýra. Ozdobíme zbytkem šalvějových lístků a bohatě osolíme a opepříme. Pizzu pečeme asi 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto pizzy není upečené dozlatova.

Recepty dle ingrediencí