reklama

obrazek

Plněné závitky z mečouna

Vloženo: 24.08.2007 23:11

Doba přípravy: 60 min.
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 304 lidí
Hodnocení: 2.5
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

30 ml olivového oleje, 1 malá nadrobno nakrájená cibule, 1 nadrobno nakrájený řapík celeru, 450 g zralých nakrájených rajčat, 120 g vypeckovaných zelených oliv, z nich půlku nahrubo nakrájenýcn, 20 ml opláchnutých nakládaných kaparů, 4 velké steaky z mečouna, 50 g nastrouhaného sýra pecorino, 25 g čestvé strouhanky, sůl a čerstvě mletý černý pepř, čerstvá petrželka na ozdobu.

Příprava

Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej, vsypeme celer a cibulku a zvolna smažíme za pravidelného míchání přibližně 3 minuty. Přisypeme rajčata, olivy a kapary, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Občas zamícháme, a pokud omáčka příliš zhoustne, dolijeme ji vodou. Steaky stáhneme, položíme mezi dvě folie a obrácenou stranou paličky naklepeme na tloušťku přibližně půl centimetru. V misce si připravíme nádivku - rozšleháme vejce, přisypeme sýr, strouhanku , několik lžic omáčky a důkladně promícháme. Na každý steak z mečouna vložíme lžíci nádivky, srolujeme a propíchneme párátky. Závitky opatrně přeneseme do hrnce s omáčkou a na mírném ohni vaříme pod pokličkou asi 30 minut, jednou obrátíme. Závitky rozdělíme na nahřáté talíře, vytáhneme párátka a zalijeme omáčkou. Ozdobíme petrželkou a podáváme horké.

Recepty dle ingrediencí