reklama

obrazek

Fenyklový salát s roketou a pomeranči

Vloženo: 25.08.2007 00:15

Doba přípravy: 25 min.
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 432 lidí
Hodnocení: 2.91
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 hlíza fenyklu, 2 pomeranče, 120 g rokety, 50 g černých oliv. Dresink: 30 ml extra panenského olivového oleje, 20 ml balzamikového octa, 1 rozetřený stroužek česneku, pepř, sůl.

Příprava

Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme několik minut ve vroucí vodě. Pak vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Dresing: Do misky nalijeme olej a ocet, přidáme česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Posypeme černými olivami a proužky pomerančové kůry

Recepty dle ingrediencí