reklama

obrazek

Dušené zelené fazolky s rajčaty

Vloženo: 25.08.2007 00:41

Doba přípravy: 20 min.
Počet porcí: 4
Celkem hodnotilo: 956 lidí
Hodnocení: 1.46
Vaše hodnocení receptu:

Poslat recept mailem
Tisk receptu


Reklama

CoKdyKam.cz - výlety po Čechách a Moravě, kultura, zábava

Ingredience

1 nadrobno nakrájená velká cibule, 30 ml olivového oleje, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 6 velkých zralých rajčat, 150 ml bílého vína, 500 g rozpůlených zelených fazolek, 16 černých oliv bez pecky, šťáva z 1 citrónu. čerstvě mletý pepř a sůl.

Příprava

Ve velké pánvi rozpálíme olej, cibulku a česnek na něm osmažíme po dobu 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, fazolové lusky a olivy, přilijeme bílé víno, šťávu z citrónu a dusíme na mírném ohni 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a fazole nezměknou. Občas promícháme. Salát z dušených zelených fazolek s rajčaty podáváme ihned po jeho dokončení.

Recepty dle ingrediencí